Europa. Principalele amenințări cibernetice
Compania globală de securitate cibernetică Kaspersky Lab a organizat un eveniment în care s-a discutat despre amenințări în Europa.
„Unul dintre principalele subiecte ale conferinței a fost fenomenul ransomware – o amenințare care prezintă riscuri grave pentru finanțele și datele utilizatorilor, dar și ale companiilor. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită nevoilor de securitate IT ale companiilor mici și mijlocii. Experții de la Kaspersky au oferit și o imagine de ansamblu asupra amenințărilor cibernetice curente globale și regionale și asupra tendințelor din securitate și au discutat despre principalii vectori de amenințare care afectează regiunea. Analiza Kaspersky Lab asupra amenințărilor IT în trimestrul al treilea din 2016 arată că, în Europa, 33% dintre utilizatori s-au confruntat cu incidente de securitate ce țineau de rețele locale și de dispozitive de memorie externe, în timp ce 15% au întâlnit amenințări legate de web.
Statisticile serviciului cloud Kaspersky (Kaspersky Security Network) din perioada iulie – septembrie 2016 au arătat că Ucraina continuă să aibă cel mai ridicat număr de utilizatori afectați de amenințări locale (57,9%), urmată de Israel (38,5%), Serbia și Grecia (37,6%) și Africa de Sud (36%). Cel mai mare număr de incidente ce țin de amenințări web au fost raportate în Slovenia (23,9% dintre utilizatorii KSN) și Ucraina (21,8%), urmate de Spania și Grecia. Olanda, Africa de Sud, Regatul Unit și Republica Cehă au un nivel al amenințărilor relativ redus: 7-10% dintre utilizatori au fost afectați de amenințări online în aceste țări.
Amenințări cibernetice
"Amenințările cibernetice evoluează odată cu tehnologia și au un impact asupra tuturor aspectelor ce țin de viața online a indivizilor și a companiilor. Pe lângă faptul că se multiplică în ritm rapid ca număr, malware-ul devine, de asemenea, mai sofisticat și provoacă mai multe daune. Ransomware-ul se dezvoltă și el extrem de rapid și este una dintre principalele amenințări IT la ora actuală. Studiul nostru arată că, în prezent, 40% dintre utilizatori plătesc o răscumpărare atunci când le sunt criptate datele, ceea ce nu face decât să îi încurajeze pe infractorii cibernetici", a explicat Marco Preuss, Director of Global Research and Analysis Team Europe, la Kaspersky Lab, într-un comunicat.
"De asemenea, apar la orizont și noile riscuri, inspirate de Internet of Things; am văzut deja cum televizoarele smart pot fi folosite pentru a-i spiona pe proprietari și cum o ușă smart poate fi descuiată de persoane neautorizate și, de multe ori, răuvoitoare. Este foarte important să ne pregătim pentru amenințările curente și viitoare pe care le prezintă aceste noi dispozitive”, mai precizează sursa citată.
[citeste si]
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News