Inițiativa prevede crearea unei infrastructuri care să permită „asigurarea eficienței resurselor rusești de Internet în cazul imposibilității de a conecta operatorii de telecomunicații ruși la servere externe de Internet”, transmite „Dojdi”, citat de Pagina de Rusia.
În plus, vor fi stabilite regulile de rutare a traficului și monitorizarea acestua. De asemenea, se prevede posibilitatea instalării echipamentelor tehnice pe rețelele de comunicații care să determine sursa traficului transmis.
În nota explicativă, autorii subliniază că au luat în considerare „natura agresivă a strategiei naționale de securitate cibernetică a SUA, adoptată în septembrie 2018”. Potrivit parlamentarilor ruși, aceasta conține principiul „mențnerii păcii cu forța”, iar Rusia chipurile „fără probe” a fost acuzată de atacuri cibernetice.
Autoritățile rusești au încercat în ultimii ani să restricţioneze libertatea pe Internet prin blocarea accesului la anumite site-uri web și servicii de mesagerie, mai spune agenţia Reuters.
Rusia a intensificat treptat controlul asupra internetului, invocând necesitatea de combatere a terorismului și a amenințărilor cibernetice, deși activiștii civici din opoziție spun că de fapt aceste măsuri vor limita libertatea de exprimare a opiniei publice faţă de acţiunile politicului, potrivit Bloomberg.
Noua strategie americană, prezentată în septembrie, promovează măsuri ofensatoare împotriva hackerilor străini și oferă agențiilor federale noi îndrumări cu privire la modul de protejare a datelor și a datelor personale ale americanilor.
Statele Unite au acuzat Rusia de efectuarea de atacuri cibernetice în timpul campaniei prezidențiale din 2016, în încercarea de a spori sprijinul pentru Donald Trump, o acuzație pe care Moscova o negă.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență