Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Epava nave de război ruseşti Dmitri Donskoi a fost găsită. Tone de lingouri de aur, în vas
19 iul 2018 / 12:17
O echipă de cercetători a descoperit epava unei nave de război ruseşti care a naufragiat acum 113 ani în largul coastelor Coreei de Sud.

În epavă se află nu mai puţin de 200 de tone de lingouri şi monede de aur estimate la o valoare de 112 miliarde de dolari la ora actuală.

Vasul imperial rusesc Dmitri Donskoi care a naufragiat acum 113 ani în timpul unei bătălii navale a fost descoperit la o adâncime de peste 1.400 de metri, în largul coastelor insulei coreene Ulleungdo.

O echipă de experţi din Coreea de Sud, Marea Britanie şi Canada a făcut această descoperire. Pentru a lua imagini ale epavei aflată pe fundul mării, experţii au folosit două submarine, informează România TV. În aceste imagini se vede că nava respectivă a fost grav avariată în bătălia cu navele de război nipone, în Mai, 1905, fapt care a dus cel mai probabil la scufundarea voită a acesteia, pentru ca aurul să nu ajungă pe mâinile japonezilor.

Potrivit cercetărilor, vasul rusesc a naufragiat cu 5.500 de casete cu lingouri şi de monede din aur , toate acestea ridicându-se la suma de aproximativ 112 miliarde de dolari.

Grupul Shinil care conduce operaţiunile de explorare a submarinului speră să îl aducă la suprafaţă în Octombrie sau Noiembrie.

O jumătate din comoară va fi returnată guvernului Rusiei, a mai spus Grupul Shinil, iar 10% din din sumă va fi investită în proiecte turistice pe Insula Ulleungdo, unde se va construi un muzeu dedicat vasului scufundat.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro