Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lecţie dată de un veteran în vârstă de 100 de ani
23 apr 2018 / 11:14
Lecţie de patriotism şi respect faţă de ţară dată de un veteran în vârstă de 100 de ani. 

Un veteran în vârstă de 100 de ani a oferit o adevărată lecţie de patriotism şi de respect faţă de ţară. Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina oficială de Facebook un emoţionant mesaj în care este descrisă o scenă petrecută într-un cadru oficial al cărei protagonist este un veteran în vârstă de 100 de ani.

În ciuda vârstei sale şi a inerentelor probleme aduse de anii pe care îi are, veteranul, pe numele său Simion Gârlea, a ţinut să asculte în picioare Imnul Naţional al României. Iar în momentul în care un student al Academiei de Poliție îi spune că poate sta jos, acesta i-a spus: "Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!" 

"Cum să nu îl iubești?

Iată mesajul scris pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne: 

"A ieșit din clădire sprijinit în baston și însoțit de un student al Academiei de Poliție. În fața lui se afla Garda de Onoare a Jandarmeriei. Am simțit cum ar vrea să arunce bastonul, să se desprindă de student și să meargă în formație exact ca în urmă cu 78 de ani! În fața lui erau 8 trepte, iar povara celor 100 de ani apăsa cu greu pe genunchii lui. A început să pășească dar de data aceasta nu mai privea treptele...ci Drapelul de Luptă din formație. Am văzut o lacrimă pe obrazul drept...o șterge ușor în momentul când ajunge jos și se așază pe scaunul unde este invitat! Privirea lui rămâne către Drapel! La un moment dat se anunță în microfon: "-Se intonează Imnul Național al României!" Simion Gârlea se ridică în picioare...cu greutate însă! Studentul îi spune ușor..."Puteți să stați jos, nu este nicio problemă"

"Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!" și imediat își scoate pălăria pe care o ridică deasupra capului!

Simion Gârlea are 100 de ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial din Răsărit până în Apus...nu a avut un trai liniștit....dar niciodată nu a vorbit de rău România și pe români!

CUM SĂ NU ÎL IUBEȘTI?"

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari