Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Toplița, depozit descoperit. 800 de grenade, scoase de pirotehniști
31 iul 2018 / 21:42
Aproximativ 800 de grenade incendiare, provenind din Primul Război Mondial, au fost scoase de pirotehnişti din depozitul descoperit la Topliţa. Operațiunea va fi reluată miercuri dimineața.
muniție

Potrivit Agerpres, șeful Centrului Operaţional al ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat luni, în ziua descoperirii depozitului subteran, au fost extrase aproximativ 250 de grenade, iar marţi au fost aduse la suprafaţă alte 550. 

În cursul zilei de marţi, la operaţiune au participat pirotehniştii de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă - USISU Ciolpani şi cei de la ISU Harghita, în vreme ce echipajele din Mureş şi Covasna au fost retrase luni seara. 

La faţa locului s-au mai aflat un container tip Multirisc, din dotarea ISU Harghita, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, dar şi mai mulţi jandarmi. 

Misiunea a fost una dificilă, pirotehniştii lucrând în schimburi pentru scoaterea la suprafaţă a elementelor de muniţie. 

La fel ca în ziua de luni, cele 12 persoane evacuate din cinci imobile aflate în apropiere se pot întoarce în timpul nopţii în locuinţele lor, specialiştii de la ISU garantând că nu se află în pericol. 

Jandarmii şi poliţiştii vor păzi în timpul nopţii atât groapa unde a fost descoperit depozitul cât şi cele aproximativ 800 de grenade extrase, operaţiunea urmând să fie reluată miercuri dimineaţă, anunță Agerpres.

Depozitul de muniţie a fost descoperit la o adâncime de aproximativ patru metri de muncitorii care efectuau lucrări de excavaţie pentru extinderea reţelei de canalizare. 

Aceasta este cea mai mare acţiune pirotehnică din Harghita din ultimii 20 ani, în judeţ fiind găsite frecvent elemente de muniţie, dar nu într-un număr atât de mare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro