Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu tancul Panther în pivniță. Un pensionar din Germania în vârstă de 84 de ani riscă o amendă uriașă
27 iul, 14:48
Un pensionar în vârstă de 84 de ani din Germania este judecat pentru că în pivnița casei sale a fost găsit un adevărat arsenal de arme, printre care și un tanc din al Doilea Război Mondial. Bărbatul riscă o amendă de 500.000 de euro.

Articolele au fost scoase în 2015 dintr-o casă din orașul Heikendorf, din nordul țării, cu ajutorul armatei, transmite BBC.

Pe lângă tanc, bărbatul a mai depozitat în subsolul casei sale și un tun antiaerian și o torpilă.

Procurorii și avocații apărării negociază posibilele pedepse, inclusiv închisoare cu suspendare sau amendă de până la 500.000 de euro, iar  bărbatul trebuie să găsească și un nou loc în care să depoziteze obiectele.

Potrivit avocatului său, un muzeu din SUA este interesat să cumpere tancul Panther despre care mulți istorici afirmă că a fost cel mai eficient tanc al Germaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

G Ad:

Avocatul a mai spus că mai mulți colecționari germani au fost interesați de alte obiecte din arsenalul pesionarului, inclusiv puști de asalt și pistoale, relatează presa locală.

Judecătorii trebuie să stabilească dacă colecția militară a bărbatului a încălcat Legea germană de control al armelor de război. Această lege reglementează fabricarea, vânzarea și transportul armelor.

Apărarea susține că multe dintre arme nu mai sunt funcționale și că tancul a fost cumpărat pe bucăți.

Procurorii au sugerat că unele dintre arme și muniție ar putea fi încă folosite dacă cineva cu puțină pricepere le-ar fi achiziționat.

În iulie 2015, a fost nevoie de 20 de soldați și aproape 9 ore pentru a scoate tancul Panther din pivnița garaj fiindcă acesta nu avea șenile.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Trupele de Desant Aerian ale Rusiei au început desfășurarea de exerciții majore în Crimeea
Grecii merg pe mâna Franței cu fregate Belharra. Asemenea României, Atena ar fi ales și corvete Gowind 2500 ale Naval Group
CE a aprobat PNRR-ul României. Iohannis: Un moment de mare importanță pentru viitorul țării
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro